Libra Artic HB innehar upphovsrätten

Libra Artic HB är världens enda företag med professionell tillverkning av hinder för kaninhoppning. Vi bemödar oss om hög kvalité och en snygg design. Hållbarheten på hindren är vid normal förslitning mycket hög, vilket ger ett bra andrahandsvärde.

Lisbeth och Lars Jansson innehar upphovsrätten till sina hinder, vilket innebär att tillverkning för försäljning av kopior av dessa är förbjudet enligt lagen (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk. Detta är prövat i domstol.

Karikatyrtecknare med copyright

Alla karikatyrer av kaniner är ritade av Louise Hultman, f d Jansson och hon innehar copyrighten till dem.

Tillverka för eget bruk

Vi har fått många förfrågningar genom åren varför vi inte tillverkar det eller det hindret. Om var tar ett exempel.....Bamse eller någon annan seriefigur, så har någon upphovsrätten till dessa tecknade figurer. Därför har inte vi lov att kopiera dem.

Hindret Guns´n Roses gjorde vi ett för privat användning. Men vi fick givetvis inte tillverka och sälja.

Armando på bilden.
Vår logotype blomman var från början signum för mitt företag Bettans keramik på 1980-90-talet. Då fanns denna blomma på många bruksföremål i lera. Nu sitter den på våra hinder.

Upphovsrätten

OBS! Vissa delar i dokumentet är överstrukna för att inte röja namn.

Det kan bli dyrt att kopiera

För ett antal år sen råkade vi ut för en tillverkare av hinder, som kopierade våra modeller rakt av och sålde. Vi vände oss till en advokat, som fick detta prövat och som framgår av ovanstående dokument så begick tillverkaren ett brott mot upphovsrättslagen.

Vi brydde oss inte i att gå vidare med stämning och skadestånd och tillverkaren försvann sen av sig själv.

Vi har ingenting emot att folk tillverkar hinder. Det är bara kul att se andras modeller. Men - man får inte kopiera de modeller vi tagit fram. Och det gäller ända från det vi startade tillverkning och försäljning.

Om någon säljer 1:n, 2:an osv så är det inget att bråka om, eftersom det är enkla hinder. Men alla övriga hamnar under upphovsrättslagen. Det vi designat äger vi rätten till.

Låter kanske löjligt, men vi är ett företag som helst ska gå med vinst så vi kan ta ut lön, som från vilket annat arbete som helst. Och om vi säljer företaget en dag så vill ju givetvis köparen att vi överlämnar upphovsrätten till denne.

Varför inte använda sin egen fantasi?

Tillagd i varukorgen